Ben je voor je bedrijf op zoek naar promotionele items? Of heb je een speciaal ontwerp die je op een specifiek product wilt laten drukken? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij maken gebruik van vele bedrukkings- en bewerkingsmethoden om zo allerlei producten van je logo, tekst of afbeeldingen te voorzien.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Op deze pagina lees je alles over het printen en drukken op een product.

Tampondruk

Bij een tampondruk wordt een afbeelding of logo in een vlakke plaat gegrift. Vervolgens worden de verdiepingen gevuld met inkt en wordt er een gladde, elastische stempel van siliconen over gerold. Dit wordt ook wel een tampon genoemd en deze zorgt ervoor dat de inkt overgebracht wordt op het te bedrukken product. Deze techniek wordt vooral gebruikt bij bolle en holle vlakken.

Digitaal drukken

Wanneer je voor digitaal drukken kiest, wordt de inkt direct op het product geprint. Een groot voordeel van deze techniek is het dat het bij kleine oplagen relatief goedkoop is en er zuinig met inkt wordt omgegaan. Deze techniek kan voor allerlei producten gebruikt worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op.

Blinddruk (embossed printing)

Wil je een afbeelding als reliëf in een product laten drukken? Dan wordt blinddruk (ook wel embossed printing) gebruikt. De afbeelding wordt met een tang of stempel in het materiaal geperst, waardoor er geen inkt aan te pas komt. Deze techniek wordt vooral toegepast op papier, dun metaal, plastic en leer.

Borduren

Borduren wordt met naald en draad gedaan. Wij borduren vooral emblemen en uitingen en brengen dit vaak aan op een stuk textiel of leer.

Graveren

Het graveren van producten kan toegepast worden op materialen als metaal, hout, glas en diverse kunststoffen. Bij het graveren van een product wordt de gewenste vorm uit het materiaal gegrift, waardoor er een verdiepte afbeelding zichtbaar wordt. Deze kan vervolgens ingekleurd worden met gekleurde lak.

Doming

Ben je op zoek naar een 3D effect, maar vind je 3D printen te heftig? Dan kun je ook voor doming gaan. Deze techniek zorgt voor een enigszins driedimensionale uitstraling en kan op vlakke producten worden aangebracht.

Lasergraveren

Lasergraveren wordt al vele jaren gebruikt bij het graveren van sieraden, maar is voor veel meer materialen in te zetten. Een laserstraal zorgt ervoor dat je ontwerp in het product wordt gegrift. Dit kan al met een hele kleine diameter waardoor je ook hele dunne lijnen aan kunt brengen.

Lasersnijden

Lasersnijden is computergestuurd en is een techniek waarbij er met een scherpe laserstraal een vorm uit een materiaal wordt gesneden. Dit kan zeer nauwkeurig en is op vele materialen toepasbaar.